FIRE COOKING RESTAURANT
TURSEN
TURSEN
CHEF - BAKKER - BUSHCRAFT INSTRUCTEUR
"De natuur in al haar glorie is wat mij inspiratie geeft in mijn leven en werk.
Mijn keuken is geïnspireerd in de kunst met koken op vuur, ambachtelijke kooktechnieken, roken, fermenteren en pekelen.
Ik wens niet meer dan dat ik mijn passie en liefde met mensen kan delen in de hoop dat zij inzichten krijgen in de wonderen die onze natuur te bieden heeft."
Het is de liefde voor vuur dat mijn keuken inspireert.
Elke gerecht passeert mijn buitenkeuken op de ene of andere manier.
Is het roken, grillen, in de houtoven of traaggaren. Alles heeft contact gehad met de warmte van het vuur.
Tijd nemen om smaken op te bouwen
Iedereen die mij kent weet goed dat ik mijn tijd neem met alles.
Tijd is gelijk aan smaak. Als je naar Sensi op bezoek komt, zal je dit ondervinden. Onthaasten is wat we hier wensen te verwezenlijken.
Geïnspireerd door de natuur en ambacht, kook, bak en werk ik graag met natuurlijke producten.Eerlijke producten en respect voor de omgeving zijn belangrijke aspecten in mijn keuken. Vuur staat centraal in alles wat ik klaar maak. Koken op vuur vraagt tijd.
Het vraagt organisatie, het juiste hout kiezen, het klieven van het hout, ez.
Welk soort vuur wil je maken, waarvoor dient het, hoe lang moet het branden, … Allemaal vragen die gesteld moeten worden alvorens
uw lucifer aan te zetten. Vuur wakkert alle zintuigen aan. Het kan krachtig en furieus, zijn maar ook teder en passioneel.
Het is net deze dans, deze harmonie, die mij zo aantrekt om met vuur te koken.
Back to basics, terug naar de roots van het koken. Even de wifi uitzetten, unplug yourself!
Het is vanuit dit perspectief dat mijn liefde voor koken met vuur, bakken van artisanaal desembrood en bouwen van houtovens en vuurschalen
is ontstaan.
Net omdat vuur zo veel mogelijkheden biedt, kan er ongelooflijk veel geëxperimenteerd worden. Er zijn zo veel technieken die gebruikt kunnen worden tegelijkertijd rond één en hetzelfde vuur.
Traaggaren, koud roken, warm roken, in kolen garen, indirect, onder de grond, op een grill of plancha, in klei, zelfs op een steen kan je koken. Dit zijn maar enkele manieren om te kunnen experimenteren.
Je kan het niet gek genoeg bedenken of je kan het met vuur klaarmaken. Koken met vuur is voor iemand als mezelf ‘a way of life’
Ik sta zelden in een gewone keuken. Je kan mij meestal in mijn buitenkeuken vinden tussen hout, rook en vuur.